- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Jedlá
- Zubáč s parmezánovo – citrónovou krustou
Zubáč s parmezánovo – citrónovou krustou
Na tento recept budeme potrebovať:
- filet zo zubáča (cca. 130g)
- 1 krajec chleba, poprípade iné pečivo
- 3 PL parmezánu
- citrón
- soľ, čierne korenie
- 3 PL olivového oleja
Filet zo zubáča umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Následne si pripravíme krustu. Z krajca chleba odkrojíme kôrku a striedku si natrháme do misky. Ďalej pridáme do misky nastrúhanú kôru z jedného citróna, šťavu z polovice citróna, parmezán, olivový olej a čierne korenie. Nemusíme už zmes soliť, nakoľko parmezán je dosť slaný. Parmezán môžeme nahradiť syrom Grana Padano. Všetko dôkladne premiešame, aby nám zostala zmes lepkavá a mohli z nej vytvarovať guľku, ktorú následne jemne stlačíme, aby nám ostal oválny tvar, ktorý položíme na filet. Na plech alebo zapekaciu misu nakvapkáme pár kvapiek olivového oleja a položíme zubáča aj s krustou. Dáme do rúry a pečieme pri teplote 220° asi 15-18 minút. Môžeme servírovať s nejakým ľahkým šalátikom.