Poštovné nad 35,-€ Zdarma!

. Zubáč s parmezánovo – citrónovou krustou - Varíme s Topryby.sk
Logo
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 35,01 € a máte dopravu ZADARMO

 

Varíme s Topryby.sk je projekt s rybárskymi receptami.

  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Jedlá
  4. Zubáč s parmezánovo – citrónovou krustou
09.08.2017

Zubáč s parmezánovo – citrónovou krustou

 

Na tento recept budeme potrebovať:

-          filet zo zubáča (cca. 130g)

-          1 krajec chleba, poprípade iné pečivo

-          3 PL parmezánu

-          citrón

-          soľ, čierne korenie

-          3 PL olivového oleja

Filet zo zubáča umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Následne si pripravíme krustu. Z krajca chleba odkrojíme kôrku a striedku si natrháme do misky.  Ďalej pridáme do misky nastrúhanú kôru z jedného citróna,  šťavu z polovice citróna, parmezán, olivový olej a čierne korenie. Nemusíme už zmes soliť, nakoľko parmezán je dosť slaný. Parmezán môžeme nahradiť syrom Grana Padano.  Všetko dôkladne premiešame, aby nám zostala zmes lepkavá a mohli z nej vytvarovať guľku, ktorú následne jemne stlačíme, aby nám ostal oválny tvar, ktorý položíme na filet. Na plech alebo zapekaciu misu nakvapkáme pár kvapiek olivového oleja a položíme zubáča aj s krustou. Dáme do rúry a pečieme pri teplote 220° asi 15-18 minút. Môžeme servírovať s nejakým ľahkým šalátikom.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky
Rybárske potreby - Topryby.sk since 2011
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.