- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Dipy a omáčky
- Svieži dip
07.08.2017
Svieži dip
Výborný, ľahký a svieži dip k rôznym pokrmom. Dip sa výborne hodí ku grilovaným rybám, mäsu, zelenine ...
Na dip budeme potrebovať:
- 3 PL bieleho jogurtu
- 1 PL dijonskej horčice
- 2 PL olivového oleja
- ½ citrónu
- 1PL medu
- soľ, čierne korenie
- hrsť byliniek (rozmarín, bazalka, koriander...)
- 1 jarnú cibuľku
Dip si pripravíme veľmi jednoducho. Zmiešame biely jogurt, dijonskú horčicu, olivový olej, šťavu z citróna, med, najemno nasekanú jarnú cibuľku a bylinky. Bylinky môžeme použiť rôzne. Ja som zvolil bazalku, koriander a rozmarín. Všetko premiešame, osolíme a okoreníme. Po dôkladnom premiešaní, môžeme ešte pridať lyžičku majonézy, ak by sa nám zdal dip riedky.
Štítky