Grilovaný prevoňaný pstruh na šaláte s lahodným dressingom ...
Logo
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 49,01 € a máte dopravu ZADARMO

 

Varíme s Topryby.sk je projekt s rybárskymi receptami.

 
  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Jedlá
  4. Grilovaný prevoňaný pstruh na šaláte s lahodným, krémovým dressingom a krutónmi
24.11.2017

Grilovaný prevoňaný pstruh na šaláte s lahodným, krémovým dressingom a krutónmi

Grilovaný prevoňaný pstruh na šaláte s lahodným, krémovým dressingom a krutónmi je ideálny ľahký šalát, večera, obed...

Na 1 porciu budeme potrebovať:

 

  • 1 ks pstruha
  • zopár byliniek a korenín (ja som zvolil rozmarín, bobkový list a kardamón)
  • 1 ks rímskeho šalátu (poprípade šalát Little Gem)
  • 1 ks kápie (poprípade červenej papriky)
  • 1 - 2 ks pečiva (napr. krajec chleba)
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

 

 

Na dressing:

  • 1 ks šalotky
  • 2 PL nastrúhaného parmezánu
  • 1 PL vínneho octu
  • 2 PL dijónskej horčice
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

 

Najskôr si upečieme papriku. Buď ju vložíme na gril alebo upečieme v rúre pri teplote 220 °C. Pečieme alebo grilujeme 20-25 minút, pokiaľ nieje upečená šupka tak, aby sa dala stiahnuť. Papriku najskôr opláchneme a očistíme. Následne ju pokvapkáme olivovým olejom, aby sa lepšie opiekla a položíme na gril alebo pekáč a dáme piecť, grilovať. Keď je paprika upečená, môžeme ju, buď olúpať, alebo servírovať aj so šupkou. Šupky ju zbavíme tak, že ju horúcu vložíme do studenej vody a po minúte vytiahneme. Následne sa bude ľahko šupka sťahovať.

Rybu opláchneme, očistíme a osušíme. Následne ju osolíme, okoreníme z vonkajšej, aj z vnútornej strany a pokvapkáme olivovým olejom. Do vnútra ryby vložíme bylinky a koreniny na prevoňanie ryby. Ja som použil bobkový list, rozmarín a kardamón, kľudne môžete zvoliť aj iný výber korenín. Môžeme nechať rybu chvíľu odpočinúť s koreninami.

Zatiaľ si pripravíme šalát a to tak, že otrháme vonkajšie listy šalátu. Šalát natrháme a poukladáme na spodok servírovacej misky, taniera. Na šalát poukladáme nakrájanú opečenú papriku. Ďalej si pripravíme krutóny. Krutóny pripravujeme nasledovne: Pečivo pokvapkáme olivovým olejom a vložíme na gril alebo grilovaciu panvicu. Opečieme z oboch strán. To isté spravíme aj so pstruhom. Ako sa nám pečivo a pstruh griluje, pripravíme si dressing na šalát. Rozbijeme vajce, kde oddelíme bielok od žĺtka. Na dressing potrebujeme len žĺtok, ktorý vložíme do misky. Ku žĺtku pridáme najemno nasekanú šalotku, nastrúhaný parmezán, soľ, čierne korenie, dijónsku horčicu a vínny ocot. Všetko poriadne premiešame, čím sa vytvorí krásny, lahodný dressing, ktorým nakoniec polejeme náš šalát. Ak máme pstruha aj pečivo opečené, tak pečivo rozkrájame na kocky a poukladáme na šalát. Ďalej položíme na šalát pstruha a prelejeme dressingom. Môžeme ešte posypať parmezánom.

 

PS: Ak chceme zvýrazniť chuť krutónov, môžeme nenakrájané opečené pečivo potrieť cesnakom. Krutóny môžeme pripraviť aj v rúre, pri teplote 220 °C, 15-20 minút.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

 
Rybárske potreby - Topryby.sk since 2011
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.