- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Prílohy
- Opekaný chlieb
05.08.2017
Opekaný chlieb
Opekaný chlieb je ideálnou prílohou k hocijakým pokrmom. Môžeme ho mať položený na stole pri každom servírovaní jedla, ako býva zvykom vo viacerých prímorských krajinách, napríklad v Taliansku.
Na recept potrebujeme:
Chlieb
olivový olej
Postup:
Nakrájame chliep na krajce. Nakrájaný chlieb pokvapkáme olivovým olejom a položíme na gril. Opečieme z obidvoch strán. Miesto chleba môžeme použiť aj iné pečivo. Hotový chlieb môžeme ešte potrieť strúčikom cesnaku.
Malý trik: Olej do chleba vmasírujeme, aby sa nám olej lepšie rozložil po celom krajci chlebu, čím sa nám lepšie ugriluje, nakoľko získu zlatistú farbu po celej ploche.
Štítky