→www.najmonterky.sk←

Pracovné odevy

pracovné odevy

→www.folklornisa.sk←

◄ Folklorne oblečenie ►

folklorne oblečenie folklornisa

  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Jedlá
  4. Marínovaný zubáč na čiernej šošovici
17.08.2017
Jedlá

Marínovaný zubáč na čiernej šošovici

Na jednu porciu potrebujeme:

-          1 filet zo zubáča (cca 130 - 150 g)

-          80 g čiernej šošovice (ak nemáte čiernu, postačí aj klasická)

-          1 mrkvu

-          1 šalotku (alebo cibuľu)

-          2 PL masla

-          soľ, čierne korenie, olej

 

Na marinádu potrebujeme:

-          3 PL dijonskej horčice

-          1/2 limetky

-          2PL olivového oleja

-          1 PL medu

-          soľ, čierne korenie

-          pár listkov rozmarínu

V prvom rade si pripravíme marinádu na rybu. V miske zmiešame dijonskú horčicu, šťavu z limetky, olivový olej, med, soľ, čierne korenie a nadrobno nasekaný rozmarín. Všetko premiešame a  do takto pripravenej marinády vložíme filet zo zubáča, ktorý sme najskôr umyli a osušili. Rybu necháme marinovať asi hodinu.

Šošovicu si prepláchneme a dáme napučať do studenej vody, približne na 45 minút.  Po 45. minútach ju scedíme a pripravíme si podklad. Očistíme  šalotku a mrkvu. Mrkvu spolu so šalotkou nasekáme na drobno. Do rozpáleného hrnca, kde sme pridali maslo a pár kvapiek oleja, pridáme šalotku, ktorú restujeme. Po chvíli pridáme aj mrkvu.  Po krátkom orestovaní, pridáme šošovicu, premiešame a zalejeme vodou, poprípade zeleninovým vývarom, tak aby bola celá šošovica zaplavená až po vrch. Na miernom plameni varíme asi 20-30 minút, kým nám šošovica s mrkvou nezmäkne.

Pred dovarením šošovice rozpálime v panvici olivový olej.  Vytiahneme zubáča z marinády a položíme ho na rozpálený olej v panvici. Ak máme filet s kožou, opekáme ho najskôr z tej strany. Restujeme z každej strany 3-5 minút. Pred dopečením ryby, môžeme pridať do panvice ešte polievkovú lyžicu masla a z roztopením maslom prelejeme zubáča v panvici. Ostane nám krásne lesklý a bude mať príjemnú chuť po opečenom masle.

 

Malé triky:

1. Keď restujeme na masle, tak  je dobré pridať aj pár kvapiek oleja, aby nám maslo nezhorelo a nemalo jedlo pripravované na masle horkú chuť.

2. Ak máme rybu alebo iné mäso s kožou, tak vždy ho prvé opekáme zo stranou, kde je koža. Je to z dôvodu, aby nám neunikla šťava z mäsa a mäso nezostalo suché.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky
Kontakt

Pavol Čamek ml.

(kontaktovať Po - Pi: od 9:00 do 15:00)

tel: 0903 227 920

Mimo tejto doby kontaktovať na

email: toprybycamek@gmail.com

Kontakt
Rybárske potreby - Topryby.sk
Pavol Čamek
Rybárstvo a poľovníctvo - Topryby.sk since 2011
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk