0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50,01 € a máte dopravu ZADARMO

Varíme s Topryby.sk je projekt s rybárskymi receptami.

  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Jedlá
  4. Makrelovo – kuskusový šalát s grilovanými cherry paradajkami a hruškou
11.08.2017

Makrelovo – kuskusový šalát s grilovanými cherry paradajkami a hruškou

Na 4 porcie potrebujeme:

-          250 g kuskusu

-          250 ml vody

-          1 makrelu

-          4 - 6 cherry paradajok

-          2 menšie jarné cibuľky

-          hrsť byliniek (šalvia, rozmarín, tymián)

-          1  limetku

-          2 PL medu

-          2 menšie hrušky

-          6 klinčekov

-          4 guličky nového korenia

-          olivový olej

-          1 celú škoricu

-          2 bobkové listy

-          soľ, čierne korenie

 

 

Tento šalát sa skladá z viacerých príprav. Najskôr si pripravíme kuskus.  V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú odstavíme a následne nasypeme do nej kuskus. Premiešame a prikryjeme pokrievkou na cca. 15 – 20 min. Kuskus nám za túto dobu napučí.

Pripravíme si rybu, na taký menší orientálny štýl, aby nám dodala výbornú chuť k celému šalátu. Makrelu najskôr umyjeme a osušíme. Rybu posolíme a okoreníme.  Poleje pár kvapkami olivového oleje a do vnútra ryby vložíme nové korenie, klinčeky a bobkové listy. Takto pripravenú rybu  zabalíme do alobalu a vložíme upiecť do vopred rozohriatej rúry na teplotu  220°. Pečieme 18-20 minút.

Počas pečenia makrely, nakrájame hrušku na polmesiačiky, a taktiež cherry paradajky na polovicu. Hrušky aj cherry paradajky ugrilujeme, buď na grile, alebo grilovacej panvici. Ak už máme pripravený a dostatočne napučaný kuskus, tak ho presypeme  do misy. Nasekáme bylinky (trochu byliniek si necháme na koniec) a jarnú cibuľku. Tieto ingrediencie pridáme do misy s kuskusom. Následne vytlačíme do misy šťavu z limetky a pridáme med, pár kvapiek olivového oleja, osolíme a okoreníme. Ďalej pridáme ugrilované hrušky a všetko dôkladne premiešame. Pár polmesiačikov hrušiek si môžeme odložiť na ozdobu. Celú zmes položíme na servírovaciu misu alebo tanier.

Ak je makrela upečená, vytiahneme ju z rúry a oddelíme mäso od kože a kostí. Mäso nám rozvoniava po bobkovom liste, klinčekoch a škorici. Takto voňavú rybu poukladáme na zmes s kuskusom. Ďalej pridáme ugrilované cherry paradajky a posypeme ešte zostatkom čerstvých byliniek. Na tento krásny šalát poukladáme ešte odložené ugrilované hrušky na ozdobu. Servírujeme s opečeným pečivom.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

Štítky

Novinky z nášho blogu
12.01.2018 Jedlá
Kokteilové krevety so Shimeji v krémovej vínovej omáčke
Super rýchle a lahodné predjedlo, ľahká večera ... čítať celé
24.11.2017 Jedlá
Grilovaný prevoňaný pstruh na šaláte s lahodným, krémovým dressingom a krutónmi
Ideálny luxusný šalát s výborným pstruhom je tou správnou voľbou pre ľahký obed alebo večeru. čítať celé
21.11.2017 Polievky
Kokosová ázijská polievka s krevetkami a ázijskými rezancami
Netradičná, výdatná a chutná polievka pre každého milovníka ázijskej kuchyne. čítať celé
09.11.2017 Jedlá
Lososové carpaccio
Rýchle a chutné predjedlo. čítať celé
Rybárske potreby - Topryby.sk since 2011
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.