- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Jedlá
- Lososové carpaccio
09.11.2017
Lososové carpaccio

Na 4 porcie potrebujeme:
- parmezán (poprípade Grado Padano)
- 250 g lososa
- hrst kôpru
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
- 1 limetku
- 1 strúčik cesnaku
Najskôr pripravíme lososa a to tak, že ho umyjeme, osušíme a nakrájame na
úplne tenké plátky. Tieto plátky poukladáme na tanier. Následne lososa
osolíme a okoreníme. Nakrájame cesnak na čo najjemnejšie, poprípade ho
pretlačíme a posypeme ním lososa. Lososa následne pokvapkáme šťavou z
limetky a olivovým olejom. Na záver posypeme lososa najemno nasekaným
kôprom. Aby sme zvýraznili chuť carpaccia a dodali mu pocit luxusu,
posypeme ho parmezánom (poprípade jeho náhradou – Grado Padano). Kto má rád
ostrejšiu chuť, môže carpaccio posypať ešte najemno nasekanou chilli
papričkou. Takto pripraveného lososa odložíme do chladničky na 4-8 hodín.
Štítky