- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Jedlá
- Kokteilové krevety so Shimeji v krémovej vínovej omáčke
12.01.2018
Kokteilové krevety so Shimeji v krémovej vínovej omáčke
Na jednu porciu potrebujeme:
- 60 - 70 g kokteilových kreviet
- 15 ks hríbov Shimeji
- 1 jarná cibuľka
- 1 strúčik cesnaku
- 1,5 dcl bieleho vína
- ¼ citróna
- 2 PL masla
- hrsť koriandru
- soľ, čierne korenie, olej
Dáme si rozohriať malé množstvo oleja na menšiu panvicu alebo kastrolík. Do rozohriateho oleja pridáme nadrobno nasekaný cesnak a vzápätí aj kokteilové krevetky a hríby Shimeji. Chvíľu všetko spolu orestujeme, pridáme nasekanú jarnú cibuľku a zalejeme bielym vínom. Pridáme soľ, čierne korenie a šťavu z ¼ citrónu. Premiešame a povaríme asi 2 minútky. Pridáme najemno nasekanú hrsť koriandru a maslo. Premiešame a počkáme dokiaľ sa maslo neroztopí a nevytvorí krémovú omáčku. Necháme trochu prebublať, nech sa omáčka zredukuje a môžeme servírovať. Ideálne je podávať s pečivom (aj s opekaným).
Štítky