→www.najmonterky.sk←

Pracovné odevy

pracovné odevy

→www.folklornisa.sk←

◄ Folklorne oblečenie ►

folklorne oblečenie folklornisa

  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Polievky
  4. Kokosová ázijská polievka s krevetkami a ázijskými rezancami
21.11.2017
Polievky

Kokosová ázijská polievka s krevetkami a ázijskými rezancami

Kokosová ázijská polievka s krevetkami a ázijskými rezancami pre projekt rybárskych potrieb Topryby.sk

 

Na 3 porcie potrebujeme:

  • 1 ČL kurkumy
  • 1 PL sézamového oleja
  • 1 PL ustricovej omáčky
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 2 PL teriyaky omáčky
  • 2 PL arašidového oleja (ak nemáme, použijeme slnečnicový alebo iný)
  • 1 ks citrónovej trávy
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 600 ml vývaru (zeleninový, kurací, poprípade použijeme vodu)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ks chilli (menšie)
  • 1 ks (menší) zázvoru
  • 1 ks limetky
  • 2 hrste korianderu
  • 150-200 g rezancov
  • kokteilové krevety (podľa chuti, na 1 porciu približne 3 PL)
  • 1 jarnú cibuľku

 

 

Najskôr si prichystáme typické ázijské trio – cesnak, chilli, zázvor. Kto nemá rád pálivé, chilli vynechá. Očistíme cesnak, zázvor a spolu s chilli nasekáme najemno. V hrnci si rozpálime arašidový olej a vložíme najemno nasekaný cesnak, zázvor a chilli. Zľahka orestujeme a zasypeme kurkumou. Všetko orestujeme a zalejeme omáčkami – rybacou, ustricovou a teriyaky- necháme chvíľu skaramelizovať. Následne zalejeme vývarom. Pridáme soľ, čierne korenie a citrónovú trávu, ktorú sme trošku popritláčali o dosku, aby sa z nej lepšie uvoľnili chute. Pozor so soľou, omáčky sú slané, takže len podľa chuti. Taktiež pridáme nasekaný koriander, šťavu z limetky a sézamový olej. Varíme asi 15-20 minút, aby sa všetky chute spojili. Následne pridáme kokosové mlieko a necháme prevariť celú polievku, ďalších asi 10-15 minút. Medzitým si pripravíme rezance a krevety. Ázijské rezance vložíme do vriacej vody na približne 2-3 minúty, dokiaľ nezmäknú. Na panvici si rozpálime olej, kde vložíme kokteilové krevety a osmažíme ich približne 1-2 minúty. Servírujeme na tanieri spoločne rezance, krevetky a polievku. Nakoniec ešte nakrájame najemno jarnú cibuľku a pred servírovaním posypeme polievku v tanieri.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky
Kontakt

Pavol Čamek ml.

(kontaktovať Po - Pi: od 9:00 do 15:00)

tel: 0903 227 920

Mimo tejto doby kontaktovať na

email: toprybycamek@gmail.com

Kontakt
Rybárske potreby - Topryby.sk
Pavol Čamek
Rybárstvo a poľovníctvo - Topryby.sk since 2011
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk