- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Šaláty
- Jablkovo - feniklový šalát
05.08.2017
Jablkovo - feniklový šalát
Ideálnou prílohou ku grilovaným rybám sú aj šaláty. Pri šalátoch sa k fantázii medze nekladú a môžeme pripraviť hocijaký šalát. Medzi taký ľahký, svieži a letný šalát možno zaradiť aj tento.
Na 2 porcie potrebujeme:
2 fenikle
2 jablká
1PL olivový olej
1 citrón
soľ, korenie
Postup:
Fenikel a jablká si očistíme a nakrájame na jemné pásiky. Vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom a šťavou z citróna. Pre zvýraznenie chute môžeme pridať aj citrónovú kôru. Zmes osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.
Malý trik: Do letných šalátov, hlavne k sladkým surovinám, ako je napríklad jablko, sa výborne chilli. Preto môžeme do šalátu pridať ešte najemno nakrájané chilli.
Štítky