- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Prílohy
- Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina je veľmi chutná príloha,ktorá sa hodí nielen k rybám. Môžme ju použiť k hocijakému pokrmu a nič tym nepokazíme. Ja som si zvolil na grilovanie cuketu, šampióny a baklažán. Samozrejme výber zeleniny môže byť rozdielný, podľa chuti.
Na grilovanú zeleninu potrebujeme:
šampiňóny
cuketu
baklažán
½ limetky
soľ, čierne korenie
Postup:
Šampiňóny očístíme a opláchneme. Cuketu a baklažán, taktiež opláchneme a nakrájame na kolieska. Cuketu s baklažán posolíme a necháme odležať. Je to z dôvodu, aby sme ich zbavili prebytočnej vody. Baklažán osolíme aj z dôvodu, aby stratil horkosť. Stačí nechať odležať 5-10 minút. V miske si zmiešame olivový olej, šťavu z ½ limetky, soľ a čierne korenie. Odležanú zeleninu utrieme kuchynskou utierkou, aby sme odstránili vodu a soľ z povrchu. Následne natrieme všetkú zeleninu pripravenou zmesou. Zeleninu položíme na rozpálený gril a grilujeme z oboch strán. Poćas grilovania, môžeme zeleninu ešte so zvyšnou zmesou natrieť.