- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Jedlá
- Grilovaná makrela so špenátom a prevoňaná muškátovým orechom
Grilovaná makrela so špenátom a prevoňaná muškátovým orechom
Geniálne jedlo s prílohou vo vnútri. K tomuto jedlu nepotrebujete dorábať žiadnu prílohu, maximálne tak servírovať s opečeným pečivom.
Na jednu porciu potrebujeme:
1 makrelu
hrsť špenátu
2PL olivového oleja
1ČL nastrúhaného muškátového orecha
soľ, čierne korenie
1 citrón
Rybu si umyjeme a osušíme. Následne si pripravíme špenátovú plnku do ryby. Špenát, ktorý sme si umyli a osušili, zmiešame so šťavou z polovice citróna. Pridáme soľ, čierne korenie a polovicu čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orecha. Všetko premiešame a touto zmesou si naplníme makrelu. Doporučujem si makrelu zviazať, aby nám plnka počas grilovania nevypadávala. V miske si rozrobíme náter na rybu, aby ryba ostala prevoňaná aj z vonkajšej strany. Zmiešame olivový olej, zvyšný nastrúhaný muškátový orech, soľ, čierne korenie a šťavu z polovice citróna. Touto tekutou zmesou potrieme rybu. Zo zvyšnou zmesou ju môžeme pretrieť aj počas grilovania.
Tento recept je možné si pripraviť aj v rúre, pri teplote 220°, cca. 10-15 min.