- Kategórie blogu
- Vianočné menu
- Jedlá
- Polievky
- Prílohy
- Šaláty
- Dipy a omáčky
- Štítky blogu
- jedlá
- vianočné menu
- prílohy
- šaláty
- dipy a omáčky
- polievky
- šalatý
- Poľovnícke potreby
- Rybárske potreby
- Úvod
- Varíme s Topryby.sk
- Jedlá
- Crips Fish so sviežim dipom
Crips Fish so sviežim dipom
Rýchle a jednoduché jedlo na prípravu. Je to ideálne jedlo na rôzne párty, ľahkú večeru a pod.
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 300 g ryby
- hladkú múku (na obaľovanie)
- soľ, čierne korenie
- kôru z jedného citróna
Na dip budeme potrebovať:
- 3 PL bieleho jogurtu
- 1 PL dijonskej horčice
- 2 PL olivového oleja
- ½ citrónu
- 1PL medu
- soľ, čierne korenie
- hrsť byliniek (rozmarín, bazalka, koriander...)
- 1 jarnú cibuľku
Rybu umyjeme a osušíme. Ak máte rybu v celku, ako som zvolil aj ja, tak ju vyfiletujeme. Následne si filety nakrájame na pásiky, asi 2 cm široké. Pásiky osolíme, okoreníme a posypeme ich kôrou z citróna. Následne si prichystáme múku, v ktorej pásiky z ryby obalíme a vložíme do fritézy, vysmažiť do zlatista. Vysmažené kúsky ryby poukladáme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Môžeme ich ešte osoliť, okoreniť a posypať citronovou kôrou, aby sme zvýraznili chuť.
Dip si pripravíme veľmi jednoducho. Zmiešame biely jogurt, dijonskú horčicu, olivový olej, šťavu z citróna, med, najemno nasekanú jarnú cibuľku a bylinky. Bylinky môžeme použiť rôzne. Ja som zvolil bazalku, koriander a rozmarín. Všetko premiešame, osolíme a okoreníme. Po dôkladnom premiešaní, môžeme ešte pridať lyžičku majonézy, ak by sa nám zdal dip riedky. Takto pripravenú rybu a dip môžeme servírovať.