0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 50,01 € a máte dopravu ZADARMO

Varíme s Topryby.sk je projekt s rybárskymi receptami.

  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Jedlá
  4. Losos na tagliatellách so smotanovo – kôprovou omáčkou
21.08.2017

Losos na tagliatellách so smotanovo – kôprovou omáčkou

 

Na dve porcie potrebujeme:

- filet z lososa (260-300 g)

- Cestoviny – tagliatelle (160 - 180 g)

- 1 šalotku

- hrsť kôpru

- 200 ml smotany na varenie

- maslo, olivový olej

- soľ, čierne korenie

Ako prvé dáme zovrieť vodu na cestoviny, ktorú osolíme, aby sa nám cestoviny nelepili. Pokiaľ sa dostáva voda do bodu varu, umyjeme a osušíme filet z lososa. Následneho ho osolíme, okoreníme, rozdelíme na 2 porcie a odložíme bokom. Ak voda začína vrieť, vložíme do nej tagliatelle. Cestoviny by sa mali variť asi 7 min. Musíme dávať pozor, aby sme ich nerozvarili a ostali nám ,,al dente´´. Ďalej si pripravíme 2 panvice, ktoré dáme rozohriať na platňu. Do každej panvice pridáme 2 polievkové lyžice masla a pár kvapiek olivového oleja. V jednej panvici budeme pripravovať omáčku s cestovinami, v druhej sa bude opekať losos. Medzitým, ako sa nám maslo roztápa a olej zohrieva, očistíme a najemno nasekáme šalotku. Do rozohriatej panvice vložíme šalotku, ktorú orestujeme. Keď je šalotka orestovaná, podlejeme ju vodou, v ktorej sa varili cestoviny. Postačí nám množstvo približne jednej až dvoch naberačiek. Do panvice so šalotkou a vodou, prilejeme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný kôpor a premiešame. Ak už máme cestoviny uvarené, scedíme ich a pridáme ich k omáčke. Všetko premiešame a necháme prevariť omáčku, aby sa voda odparila a omáčka zhustla. Prevárame 1-2 minúty. Do druhej rozohriatej panvice položíme lososa a opekáme ho z každej strany, asi 3 minúty. Vždy opekáme prvú stranu s kožou. Na tanier servírujeme prvé tagliatelle s omáčkou, na ktoré položíme opečeného lososa.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

Štítky

Novinky z nášho blogu
12.01.2018 Jedlá
Kokteilové krevety so Shimeji v krémovej vínovej omáčke
Super rýchle a lahodné predjedlo, ľahká večera ... čítať celé
24.11.2017 Jedlá
Grilovaný prevoňaný pstruh na šaláte s lahodným, krémovým dressingom a krutónmi
Ideálny luxusný šalát s výborným pstruhom je tou správnou voľbou pre ľahký obed alebo večeru. čítať celé
21.11.2017 Polievky
Kokosová ázijská polievka s krevetkami a ázijskými rezancami
Netradičná, výdatná a chutná polievka pre každého milovníka ázijskej kuchyne. čítať celé
09.11.2017 Jedlá
Lososové carpaccio
Rýchle a chutné predjedlo. čítať celé
Rybárske potreby - Topryby.sk since 2011
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.