Logo
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Dopravu máte ZADARMO

 

Varíme s Topryby.sk je projekt s rybárskymi receptami.

 
  1. Úvod
  2. Varíme s Topryby.sk
  3. Vianočné menu
  4. Kapor vo vianočnom cestíčku s voňavým šalátom z pečených zemiakov
18.12.2019
Vianočné menu

Kapor vo vianočnom cestíčku s voňavým šalátom z pečených zemiakov

Vianočný kapor v cestíčku s majonézovým šalátom

Na 5 - 6 porcií potrebujeme:

  • 1 ks kapra
  • 800 – 900 g zemiakov
  • Kôra z jedného pomaranča
  • 10 – 12 klinčekov
  • 1 vajce
  • 200 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • 3 PL majonézy
  • 2 mrkvy
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej

 

Ako prvé dáme variť zemiaky. Necháme ich variť približne 2 – 3 minúty. Vždy pred pečením je lepšie na pár minút obvariť zemiaky, potom sa lepšie upečú. V druhom hrnci necháme variť očistenú mrkvu. Mrkvu budeme variť do mäkka, ale dávajte pozor aby ste ju neprevarili. Mrkva by mala byť pevná a zároveň uvarená. Obvarené zemiaky prekrojíme na polovicu a poukladáme na plech, kde sme prvé položili papier na pečenie. Zemiaky osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na teplotu 200 °C. Zemiaky pečieme približne 20 minút. Medzitým ako sa mrkva varí a zemiaky pečú, pustíme sa do kapra. Kapra zbaveného hlavy a vnútorností, poprípade aj šupín, ak ich má, naporciujeme na podkovičky. Môžete však zvoliť aj iné porciovanie kapra, ale na výsledný efekt najkrajšie z kapra vyzerajú na tanieri podkovičky. Kapra osolíme, okoreníme a necháme stranou. Pripravíme cesto, v ktorom budeme kapra obaľovať. Múku preosejeme, najlepšie je múku preosiať 3 krát. Do múky v miske pridáme nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Klinčeky rozdrvíme pomocou mažiarika alebo iného kuchynského nástroja na prach. Polovicu z nich pridáme k múke, druhú použijeme do šalátu. K múke, pomarančovej kôre a klinčekom pridáme tiež jednu polievkovú lyžicu olivového oleja, vajce, soľ, čierne korenie a mlieko. Osolíme, okoreníme a vytvoríme cesto redšej konzistencie, aby sa v ňom dal kapor šikovne obaľovať.  Po príprave cesta sa pustíme do šalátu. Z pečených zemiakov vydlabeme vnútro, ktoré nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. K vnútru z opečených zemiakov pridáme najemno nasekanú cibuľu, zvyšok nadrvených klinčekov,  na malé kocky nakrájanú mrkvu a kyslé uhorky. Pridáme tiež biely jogurt, majonézu a pár kvapiek olivového oleja. Majonézu, buď použijeme domácu, alebo kupovanú. Domácu si veľmi jednoducho pripravíme. Do misky vložíme dva žĺtky, ku ktorým pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo octu. Pridáme trochu oleja a začneme šľahať. Postupne pridávame olej za stáleho šľahania. Olej pridávame postupne, aby nám majonéza pekne zhustla. Čím viac oleja pridávame, tým viac majonéza zhustne. Po príprave majonézy sa vrátime naspať k príprave šalátu. Do misky, ako už bolo vyššie spomenuté, sme pridali všetky potrebné ingrediencie, ktoré spolu premiešame a máme výborný majonézovo – jogurtový vianočný šalát s voňavými klinčekmi. Šalát môžeme obohatiť ešte trochou vody z kyslých uhoriek, ktorá mu dodá jedinečnú chuť. Takto pripravený šalát vložíme do vydlabaných zemiakov, v ktorých ho servírujeme. Kapra obalíme v ceste a vložíme vysmažiť do fritézy alebo panvice s horúcim olejom. Kapra vysmážame dozlatista.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi

 
Rybárske potreby - Topryby.sk since 2011
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.